Lokalverkstedet på Landås

Med hele ti filialer spredd rundt i Stor-Bergen er det aldri langt til ditt nærmeste Fixbil-verksted. På Landås føler verkstedsjefen seg som en del av bydelen.

– Vi har på mange måter blitt en del av lokalsamfunnet vi betjener, og er velsignet med mange stamkunder. De kjenner oss, og vi kjenner både dem og bilene de kjører, sier verkstedsjef Jan Ove Jakobsen hos Fixbil Landås.

LES OGSÅ: Bjørn har bygget FixBil til lavpriskjede i Bergen og omegn

Service og reparasjoner
Verkstedet i Kolstien har seks mann på lønningslisten, og har hver dag mellom ti og tretten biler innom for service og reparasjoner.

LES OGSÅ: Sonja er stamkunde hos FixBil

Reparerer alle merker
– Kundemassen vår speiler befolkningen i bydelen, legger stedfortredende verkstedsjef Vidar Dalheim til. Han forteller at det er mange pensjonister som benytter dem, og at dette er kunder de setter stor pris på.

– Vi reparerer alle bilmerker, og alt fra nye biler til veteranbiler. Dermed har vi et helt annet spenn både i arbeidsoppgavene og i kundemassen enn det som er vanlig hos merkeverkstedene. Hos oss får kundene hjelp til alt fra ukompliserte servicer til store reparasjoner, mens vi får gleden av å hjelpe dem, sier han.

LES OGSÅ: Han har reparert biler i 25 år

Sentral beliggenhet
Samtidig som verkstedet ligger sentralt for lokalbefolkningen har det en svært gunstig plassering for kunder fra andre deler av byen.

LES OGSÅ: Bilparken på Sotra blir eldre

4-5 minutter fra Haukeland
– Linje 2 stopper like i nærheten, og Haukeland Sykehus ligger kun 4-5 minutter unna med buss. Med avganger omtrent hvert femte minutt i begge retninger kan vi ikke klage på kollektivtilbudet for kunder som har levert eller skal hente bilen sin. I tillegg er det kun ti minutter å gå til bybanestoppet på Slettebakken, forteller Jakobsen.

LES OGSÅ: Hege har fagbrev som mekaniker

Egen leiebil
Kollegaen hans legger til at de i tillegg til gode kollektivforbindelser har en leiebil tilgjengelig.

– For 400 kroner døgnet inklusive moms kan dem som ikke klarer seg uten bilen sin mens den er inne hos oss benytte bilen vår i stedet, sier han.

LES OGSÅ: Svein frister med gratis rustkontroll

Nye biler
Alle godkjente bilverksted kan utføre service og reparasjoner på nye biler uten at det går på bekostning av garantien, så lenge arbeidet utføres i henhold til spesifikasjonene fra merkeverkstedet. Hos Fixbil på Landås får de stadig nye biler inn til service.

LES OGSÅ:  Her finner du et FixBil nær deg

En tillitserklæring
– Når vi finner feil eller mangler som skal dekkes av garantien henviser vi selvsagt kundene videre til merkeverkstedet, som skal utbedre dette gratis. Vi har flere ganger opplevd at disse kundene heller vil ha oss til å foreta reparasjonene, og det er selvsagt en voldsom tillitserklæring, sier verkstedsjefen.

LES OGSÅ: Dette er tjenestene til FixBil