Født som bilmekaniker

Noen har yrkesvalget klart for seg tidligere enn andre. For Kim Bergersen var det aldri noen tvil om at det var bilmekaniker han skulle bli.

– Jeg har nærmest vokst opp på bilverkstedet, sier den 24 år gamle bilmekanikeren hos Fixbil Møllendalsveien.

LES OGSÅ: Sonja får god hjelp av Roger

Tidlig krøket
Som sønn av en bilmekaniker slapp han tidlig til på verkstedet, og allerede fra barneskolealder husker han at han fikk være med pappa for å skru.

– Lydene. Luktene. Alle de flotte bilene, og alt det spennende som skulle gjøres med dem. Bilverkstedet var en magisk plass for en liten gutt, minnes han.

LES OGSÅ: Han har reparert biler i 25 år

Elsker å skru
I dag er han ferdig utdannet bilmekaniker, og han jobber på det samme verkstedet hvor han begynte i lære i 2013. Veien fram dit har vært innholdsrik, og innholdet har stort sett vært fokusert rundt det å skru.

– Det begynte med at jeg fikk utplassering hos Fixbil mens jeg gikk på ungdomsskolen, sier han.

Tre år på Slåtthaug
Deretter tok han VG1 teknikk og industriell produksjon på Slåtthaug, hvor han lærte sveising, dreiing, verktøysmaking og behandling av maskiner.

– På VG2 bilmekaniker kunne jeg velge mellom lakk, lette kjøretøy og tunge kjøretøy. Jeg valgte lette kjøretøy, legger han til.

Etter fullført VG2 tok han seg tid til VG3 studiespesialisering før han fortsatte yrkesløpet sitt.

LES OGSÅ: Bjørn har bygget FixBil til lavpriskjede i Bergen og omegn

Trivdes på skolen
– Da hadde jeg studieteknikken inne, og trivdes godt på skolen. Derfor ville jeg heller gjøre unna de allmenne fagene med en gang, i stedet for å måtte gå tilbake til skolebenken på et senere tidspunkt dersom jeg skulle få lyst å kvalifisere meg for en lederstilling, sier han.

Etter tre år på videregående fulgte ett år i militæret. Der søkte Kim seg til hæren, hvor han ble utplassert på Bardufoss.

Stridsvogner og beltekjøretøy
– Det ble et kjekt år med masse skruing. Ikke akkurat lette kjøretøy, men stridsvogner og andre typer beltekjøretøy. Absolutt lærerikt for en slik som meg, forteller han.

Så var det endelig klart for læretiden, som altså fant sted hos Fixbil Møllendalsveien.

– Jeg er utrolig glad for at jeg havnet der. Hos Fixbil reparerer vi alle typen biler, og det gir oss en helt annen variasjon i arbeidsoppgavene enn dem som for eksempel går i lære eller jobber på et merkeverksted. I tillegg er opplæringen veldig god, sier han.

LES OGSÅ:  Her finner du et FixBil nær deg

En god læreplass
Han vil nødig snakke ned noen av konkurrentene, men forteller at læretiden kan fortone seg veldig forskjellig fra verksted til verksted.

– Du lærer ikke så mye av å utføre servicer i to år. Hos oss får lærlingene ta del i hele spekteret av det å være bilmekaniker. Det er rett og slett et godt sted å være lærling, konstaterer han.

LES OGSÅ: Dette er tjenestene til FixBil