Fryktet stryk på fagprøven – fikk Bestått Meget Godt

FixBil-lærlingen Sebastian Hintzke (22) fryktet at han ville stryke på fagprøven. Resultatet ble det beste – med  BESTÅTT MEGET GODT!


– Det er en helt ubeskrivelig følelse å ha fått fagbrevet, sier 22-åringen.

LÆRETID HOS FIXBIL
Han har gjennomført læretiden hos FixBil i Knarvik og roser opplæringen han har fått. Foreløpig har han et ark som synlig bevis på gjennomført og bestått fagprøve – selve Fagbrevet deles ut i en mer høytidelig seremoni til høsten.

LES OGSÅ: Her finner du FixBil nær deg

TAKKER KJÆRESTEN
I dagene før fagprøven i forrige uke fryktet Sebastian det verste – at han ville stryke. Han psyket seg selv ned, som mange andre i samme situasjon, og mistet nesten troen på sine egne ferdigheter. Men han presterte overbevisende med kritiske sensorer tilstede og takker ikke minst kjæresten for god støtte underveis.

TRIVES GODT
Tilsammen har 22-åringen jobbet hos FixBil i fire år. De to første årene ved siden av skolegang, og heltid de to siste årene. Nå har han endret status fra lærling til fagarbeider som bilmekaniker. Han trives så godt i FixBil at han satser på at det blir arbeidsplassen også de neste årene.

TIL NORGE SOM 13-ÅRING
Sebastian kommert opprinnelig fra Gdansk i Polen. Han kom til Norge som 13-åring, og bosatte seg med familien på Radøy. Han angrer ikke på yrkesvalget.

– Det har vært verdt all jobbingen, og det er veldig motiverende når du ikke bare står på fagprøven, men også oppnår karakteren meget godt. Samtidig må jeg nevne at FixBil er en kjede hvor vi som er lærlinger får utfordringer og det er et godt læringsmiljø, sier han tilfreds.

Har du en drømmebil eller merke du liker å skru på?
– Ja, skal jeg peke ut et merke må det bli biler fra Volkswagen, svarer han litt ettertenksomt, før han legger til:
– Jeg kan heldigvis skru på de fleste bilmerker. Det er en fordel når du er bilmekaniker.
Sebastian er opptatt av veteranbiler og mekker med begeistring på sine to VW Golfer fra henholdsvis 1983 og 1986.

LEST DENNE: Slik blir du kvitt duggen