Bergensere – tikkende trafikkbomber

Nær 40 prosent av bergenserne gir blaffen i om bilverkstedet de bruker ikke er godkjent om de fra før har kjennskap til det aktuelle verkstedet.Det viser en undersøkelse Infact har utført for verkstedskjeden FixBil i Bergen.

Dobbelt så mange bergensere
I den samme undersøkelsen kommer det frem at 12 prosent av bergenserne uansett ikke sjekker om verkstedet har godkjenning fra Statens Vegvesen. Tilsvarende tall fra Trondheim er seks prosent, og viser dermed at dobbelt så mange bergensere lar være å sjekke.

LES OGSÅ: Her finner du FixBil nær deg

Uten godkjenning
Undersøkelsen er gjort i slutten av desember – etter massive medieoppslag om ikke-godkjente verksteder som opererer uten godkjenning.

Kvalitet på verkstedsarbeidet er viktig

Hårreisende
– Dette er hårreisende funn, og kan oppsummeres som at svært mange bileiere i Bergen er tikkende trafikkbomber. Når så mange bergensere ikke har noe forhold til godkjenning kan useriøse verksteder fortsette å operere. Bergenserne må gjøre en innsats og ta ansvar  for å få ryddet bort de useriøse verkstedene,  sier administrerende direktør Bjørn Standal i FixBil-kjeden.

Intensivert
Den siste tiden har Statens Vegvesen intensivert jakten på ikke-godkjente verksteder. Det er avslørt svært dårlig kvalitet på arbeidet som de ikke-godkjente verkstedene utfører, ifølge Statens Vegvesen.

Menn verst
Ikke overraskende – påpeker Standal – er det kraftig overvekt av mannlige bileiere som ikke er så opptatt av om bilverkstedet har nødvendig godkjenning.

Ikke billigst
– De useriøse verkstedene er ikke alltid billigst, og som kunde har du ingen garanti for at jobben som gjøres er utført skikkelig. Dårlig arbeid har vært en gjenganger i kontrollene fra Statens Vegvesen. Bileierne må tenke på både sin egen og andres sikkerhet når det gjelder reparasjon av bil, påpeker Standal, og fortsetter:

– Dersom vi skal få en seriøs bransje må også forbrukerne være bevisst på at man ikke finansierer useriøse virksomheter.

Trenger du EU-kontroll, service eller reparasjon er du velkommen til å ta kontakt med FixBil på 06066