Sponsoren imponert over Fana IL

Kombinasjonen bredde og toppsatsing gjorde at FixBil-kjeden valgte å sponse den da nyopprettete skøytegruppen i Fana IL for snart 25 år siden.  FixBil-sjef Bjørn Standal er imponert over det lokale idrettslaget og fortsetter sponsor-ekteskapet  i uoverskuelig fremtid.


– Jeg kan faktisk ikke huske hvor lenge vi har sponset Fana IL, men det er lenge. Årstallet er jeg usikker på, smiler FixBil-sjef Bjørn Standal.

Bjørn Standal i FixBil

Det er kanskje ikke så rart at det er vanskelig å huske. Standal og kompanjongen Svein Jostein Kjellby gikk nemlig inn på sponsorsiden for skøytesatsingen allerede i 1994 (kan ha vært i 1993) – lenge før verkstedene deres ble til FixBil-kjeden, ifølge Hans R. Dankertsen, daglig leder i Fana IL. Pengene fra verkstedseierne gikk med til satsingen på Slåtthaug-isen.

Bragd av Fana IL
– Vi er alle stolte over medaljene som skøyteløperne  har vunnet i OL, og det er også en fantastisk bragd av Fana IL.  Det er en klubb som satser på grener Bergen ikke er veldig kjent for, som langrenn, skiskyting, kunstløp, alpint og skøyter, sier Standal.

Fornøyd sponsor
Han sier FixBil alltid har vært en fornøyd sponsor, og det er grunnen til at samarbeidet har pågått over så mange år.

– Fana IL er en klubb som fokuserer både på topp og bredde. Det er en plass for alle i klubben, uansett hvilket nivå du sikter deg inn på.  Derfor er medaljene i Pyongyang også en hyllest og fantastisk bekreftelse til Fana IL som klubb, sier FixBil-sjefen entusiastisk.

Handler ikke om flest medaljer
– Vår sponsing  handler ikke om flest mulig OL eller VM-medaljer, men om aktivitetsarbeidet som Fana IL gjør for barn og unge. Det er også mange voksne som har glede av arbeidet som gjøres i klubben, sier han.

Flere bedrifter kan bidra
Dette er også en av grunnene til at FixBil kommer til å sponse klubben i fortsettelsen.
– Jeg mener flere bedrifter kunne deltatt litt økonomisk i lokale klubber, oppfordrer han.

Skal du slipe skøytene dine kan ikke FixBil hjelpe deg, men har du utfordringer med bilen, finner du her ditt nærmeste FixBil-verksted