Venter trøkk på dekkskift

I løpet av den neste uken blir det full fart med dekkskift. Det sier driftsleder Svein Nødtvedt hos FixBil i Fanaveien.


– Vi er allerede en måned på etterskudd. I fjor startet dekkskiftsesongen i begynnelsen av mars, sier han.

Blir annerledes i år
Vannligvis er det ekstrem pågang om høsten når været plutselig skifter og slår om til vinter.  Like ekstremt er det ikke på våren, men i år blir det annerledes.

Blir mer hektisk
– Om våren er dekkskiftsesongen roligere fordi den er spredt over en lengre periode. Nå som det har vært vinter til ut i april betyr det at dette vinduet blir kortere og mye mer hektisk enn ellers. Det er mange som bare venter på muligheten til å få av seg vinterskoene,  sier han.

Færre gjør det selv
Stadig flere velger dekkhotell og at et verksted skifter hjulene. Nødtvedt sier det er færre og færre som tar denne jobben selv.
– Dekkene er ikke som før i tiden. Dekk og felg  er gjerne tyngre og større, og det er også mange som ikke har plass til å lagre dekk. De fleste familier har to biler og da kreves det litt plass til lagring, sier han.

En annen viktig grunn til at mange ikke kan gjøre dekkjobben selv er såkalt kalibrering av dekkene. I 2014 kom det pålegg om at alle nyere biler skal ha dekktrykk-overvåking som kommuniserer med elektronikken i bilen.

Trenger du dekkhotell eller dekkskift kan du kontakte ditt nærmeste FixBil-verksted eller kontakte oss på 06066