Derfor bør du sjekke understellet!

Når sist sjekket du understellet? Overser du understellet kan det få store konsekvenser når det mer eller mindre har badet i salt de siste månedene.


Det er lenge siden bergensveiene ble dynget ned med så mye salt og saltlake som denne vinteren.

TÆRET HARDT PÅ UNDERSTELLET
Det har sannsynligvis tæret hardt på understellet. Er det noe understellet ikke er særlig glad i, er det nettopp salt og saltlake. Først svir det, så blir det rust, eller korrosjon som det heter på fagspråket.

På denne tiden av året kommer saltskadene godt til syne så fremt du kikker under bilen din.

SÅRBART
– Understellet blir sårbart når det kontinuerlig er i kontakt med salt. Derfor oppfordrer vi alle bileiere til å sjekke dette, sier daglig leder Roger Botnedal i Fixbil i Møllendalsveien. FixBil har en egen seksjon for understellsbehandling ved Skjoldskiftet, mens alle verkstedene i kjeden utfører kontroller av understell.

I behandlingen  benytter FixBil det anerkjente merket  Mercasol for å forebygge mot rust. Mercasol produseres i Sverige og er tilpasset nordiske forhold.

SOM EN BAKTERIE

– Du kan se på rust som en bakterie som spiser seg inn i alle deler av understellet. Det påvirker sikkerheten på kjøretøyet og ikke minst prisen du får for bilen den dagen den skal selges, sier Botnedal.

SANDBLÅSER
Dersom du har en relativt ny bil som er to til tre år gammel holder det som regel med spyling og tørking før det påføres Mercasol.
– Er det allerede rust sandblåser vi bort rusten før behandlingen starter, fortsetter Botnedal.

Hvilken garanti gir FixBil på behandlingen?
– Med Mercasol gir vi 15 års rustgaranti. Det koster mindre en halv veiavgift i året for å holde bilen helt rustfri. Tapet ved å selge en bil med rust kan bli økonomisk smertefull.  En rustfri bil vil dessuten alltid være mer attraktiv i annenhåndsmarkedet,  svarer han.

LES OGSÅ: Finn FixBil nær deg