Hans Petter passerte 25 år i FixBil

– Har jeg vært her i 25 år? Hadde aldri trodd jeg skulle bli på samme arbeidsplass så lenge, smiler mekaniker Hans Petter Anundskås i FixBil


Som  ungdom var Hans Petter en som som elsket å mekke og skru, montere og demontere,  biler og mopeder.  Favoritten var VW Boble.

Mekket på biler og mopeder
Derfor var det ikke veldig overraskende at han valgte å utdanne seg til bilmekaniker.  Han begynte i FixBil allerede som lærling, og fikk fast jobb som bilmekaniker etter at han hadde sikret seg fagbrev.  Men at han skulle bli værende på samme arbeidsplass til han fikk gullklokke hadde han aldri sett for seg.

– Det er et veldig godt arbeidsmiljø. Det er også forklaringen på at jeg har blitt så lenge, og tiden har jo gått veldig fort, sier han.

Leser på munnen
Hans Petter er døv, men det har ikke vært noen utfordring. Han leser på munnen, eller leser ordredokumenter. Selv kjenner han døve som sliter med å komme inn i arbeidsmarkedet fordi arbeidsgivere er usikre.
– Døve og tunghørte sitter inne med kunnskap og kompetanse som bør brukes, sier han.

Var hektet på motorer
På verkstedet til FixBil i Fanaveien har Hans Petter sin arbeidsplass. Dagene er varierte. Akkurat nå jobber han mest med EU-kontroller, servicer og mindre reparasjoner. Etter 25 år som bilmekaniker er han ikke sikker på at han hadde valgt samme yrke igjen.

– Det er så mange valg man kan ta i dag sammenlignet med for 25 år siden. Jeg var veldig hektet på motorer, og kanskje mekaniker er det som falt seg naturlig for meg. Jeg har i alle fall ikke tenkt å prøve ut en ny karriere, sier han smilende.

Her finner du ditt nærmeste verksted: Fixbil.no