Thomas har jobbet 26 år hos FixBil

Han har mottatt gullklokke for sin lange tjeneste hos FixBil, og stortrives i det som i dag er blitt Bergensområdets største verkstedskjede.


Etter Bergen Yrkesskole og linjen «mask og mekk» fikk han i 1993 jobb som lærling hos Fana Bilverksted i Fanaveien.

Ble til FixBil
Eierne kjøpte etterhvert opp flere verksteder og som alle fikk fellesnavnet FixBil. I dag teller FixBil 15 verksteder som driver innen mekanisk, lakk og karosseri og dekk og felg. Inkludert i dette antallet er også Sandven Service  (autorisert BMW-verksted) som ble overtatt tidligere i år.

Sønnen Daniel har vært lærling ved FixBil Nesttun og har nå bestått fagprøven

Godt arbeidsmiljø
Thomas Langballe er en av dem som har vært med lengst. 44-åringen fremhever det gode arbeidsmiljøet  som en vesentlig faktor for at han ikke har søkt andre jobber.

– Jeg startet som lærling og leder nå FixBil på Nesttun. Det er mulig å gjøre karriere i FixBil. Det er klart en medvirkende årsak til at jeg trives, sier han. Langballe fremhever eierne ved at de gir medarbeiderne muligheter, samt at det utvises «nøkternt eierskap».
– Kulturen er at vi ikke bruker penger før pengene er tjent, og overskudd investeres  i nytt og moderne utstyr, sier verkstedssjefen.

Aldri permittert
Han påpeker at i løpet av sine 26 år ved FixBil har verken han eller andre medarbeidere vært permittert.
– Vi har alltid visst når lønningen kommer, og selv om det har vært ulike kriser i samfunnet har våre jobber vært trygge. Det har alltid vært satset på stabilitet og langsiktighet, og ikke minst at det skal være en god atmosfære for både ansatte og kunder,  sier Langballe.

Som far som sønn
Det er rundt 20 år siden han begynte å jobbe ved FixBil Nesttun.
– Fortsatt har jeg faste kunder tilbake fra lærlingedagene, smiler han.

Sønnen Daniel Langballe har åpenbart blitt inspirert av sin far. Han gikk i lære hos FixBil Nesttun og har i dag fagbrev som bilmekaniker.
– Vi er jo blitt veldig mange flere medarbeidere siden jeg startet, og selv om FixBil er en stor kjede i Bergensregionen, er vi lokale verksteder som er etablert der det er behov for oss, sier han.

Trenger du en time hos FixBil kan du ringe 06066 eller finne
 DIN NÆRMESTE FORHANDLER