Skift dekkene før veiene blir glatte

De neste dagene er det varslet nattefrost og snø på fjellet. Det betyr glatte veier. FixBil øker derfor kapasiteten på dekkskift de neste ukene.


– Når nattefrosten eller den første snøen kommer har det en tendens til å klabbe seg til fordi alle skal bytte dekk samtidig. Derfor øker vi kapasiteten de neste ukene, sier driftsleder Svein Nødtvedt hos Fixbil.

Legge om til vinterdekk: Ring 06066

Økt etterspørsel
Fra år til år øker etterspørselen både etter dekkskift og dekkhotell.
– Dekkskift er tungt arbeid og det er heller ikke alle som har plass til å lagre dekkene gjennom vineren. Dette gjelder også mange av dem som har garasje, sier Nødtvedt.

Sommerdekk
Høsten er dessuten en fin tid for gode rabatter om slitte sommerdekk skal skiftes ut. Om våren, når vinterdekk skal over til sommerdekk, er det heller få tilbud. Svein Nødtvedt advarer bilister mot å bruke vinterdekk om sommeren.

– Å kjøre med vinterdekk om sommeren kan sammenlignes med å kjøre med sommerdekk om vinteren.  Dekkene har helt ulik gummiblanding, bredde og dybde. Riktige dekk med riktig dybde og mønster er en vesentlig faktorer for god sikkerhet, fortsetter han.

FixBil har rigget opp økt beredskap for dekkskift den neste måneden

Vannplaning og lengre bremselengde
Lovens krav til mønsterdybde på sommerdekk er beskjedne 1,6 millimeter, men NAF anbefaler at du minst bør ha tre millimeters dybde for å kjøre forsvarlig. På våte høstveier kan selv dette være for lite.

En test bladet Motor har gjennomført viste at dekk med 1,6 millimeters mønsterdybde gir opptil ti meter lengre bremselengde, kan dekkene vannplane i 30 km/t lavere hastighet enn nye dekk, sier Svein Nødtvedt

LES OGSÅ:  Her finner du et FixBil nær deg

Hjelper ikke med gode bremser
– Det hjelper ikke med gode bremser om dekkene ikke får feste, og selv om du har mer enn 1,6 millimeter er det likevel ikke sikkert du kjører lovlig. Veitrafikkloven sier også at du skal sikre tilstrekkelig veigrep etter føret, og dette gjelder uansett årstid, avslutter driftssjefen ved FixBil i Fana.

LES OGSÅ: Dette er tjenestene til FixBil