FixBil Arna – derfor slites bremsene raskere

FixBil Arna må stadig oftere bytte ut bremser og fjæringer på biler.


FixBil er lokalisert i Arnatvedtvegen 142, og opplever økt pågang. Verkstedsleder Hege Gjeraker og hennes kolleger har hektiske dager med å gjennomføre Servicer, EU-kontroller og bytte ut slitedeler.

Bedre bremser

Bremser er for mange bileiere blitt et paradoks, fordi bremsene på nyere biler må byttes oftere enn på eldre bilder. Verkstedslederen forklarer dette med at bremsene på nyere biler faktisk er bedre enn bremser på eldre kjøretøy.

Hyppigere vedlikehold

Ulempen er naturligvis at bremsene trenger hyppigere vedlikehold.
– Prisen på bremser har dessuten blitt redusert de siste årene, og innebærer dermed mindre utgifter sammenlignet med tidligere, sier hun.

Hege Gjeraker, FixBil Arna

Fjæringer som  knekker

En annen gjenganger er fjæringer. I en kasse ligger utslitte og brukne fjæringer. Dette har ingenting å gjøre med at fjæringene har dårligere kvalitet, men at fjærene blir utsatt for salt og påkjenninger i fartshumper.

Kjør forsiktig over humper

– Saltet forsterker naturligvis at fjærene forringes. Det er viktig å kjøre over fartshumper i lav hastighet, slik at ikke fjærene blir overbelastet. Over tid vil slik kjøring resultere i at fjærene må byttes ut,  sier hun. Gjeraker er utdannet bilmekaniker og jobbet tidligere ved FixBil Nesttun.

– Lave priser

– Jeg trives veldig godt i Arna. Jeg har med meg et dyktig team av mekanikere, og vi har priser som ligger i det nedre sjikt. Vi registrerer at det er mange bileiere også i Arna som betaler i overkant mye for verkstedstjenester som er mulig å få langt billigere, sier Gjeraker.

Trenger du Service, EU-kontroll eller bytte ut slitedeler kan du kontakte FixBil Arna direkte på 55 19 00 20, eller arna@fixbil.no