Ulyder i bilen kommer ikke fra barnet

Om du har ulyder i bilen bør du ikke kjøre avgårde på juleferie før uønskede lyder er borte.


De fleste akutte henvendelsene til FixBil sine 13 verksteder handler nettopp om ulyder.

Ulyd forsvinner ikke av seg selv

FixBil-sjef Bjørn Standal er imidlertid bekymret over tiden det tar fra ulyd oppdages til bileiere tar tak i problemet.  Erfaringsmessig kommer uønskede lyder fra bremser eller fjæringer.

– Det er nok mange som tenker positivt og dermed tenker at ulyden kanskje forsvinner av seg selv. Etter mer enn 30 år i bransjen har jeg aldri hørt om at ulyder forsvinner av seg selv. Ulyd er et sikkert tegn på at noe er galt, kanskje veldig galt, sier Standal.

FixBil-sjef Bjørn Standal

Passivitet kan koste dyrt

Han føyer til at dersom det ikke tas tak i ulyder som ikke hører hjemme i bilen, kan det bli svært kostbart.

– Hver eneste del i et kjøretøy henger sammen med en annen del. Dersom en del ødelegges påvirker det sannsynligvis en annen del, og dermed kan det blir en ubehagelig fornøyelse om man utsetter eller later som om problemet ikke er der, sier han. Mest av alt er han opptatt av sikkerhet.

Sikkerhetsrisiko

– Ulyd i bilen er et tegn på at noe er ødelagt og dermed en sikkerhetsrisiko. Dersom bilen stopper opp er det også en hendelse som er krevende. Frykten hos de fleste er at bilen havarerer på fjellet, men det er en stressende opplevelse uansett hvor den stopper opp fordi det involverer og påvirker mange, inkludert deg selv og gjerne familien din, påpeker Standal.

Trenger du en sjekk av bilen før du legger ut på juleferie kan du kontakte FixBil på 06066. Husk at FixBil har 13 verksteder i og rundt Bergen.