Varsler «EU-kaos» på verksteder

FixBil-sjef Bjørn Standal spår «EU-kaos» på norske bilverksteder før fellesferien starter.  Årsaken er at nær 190.000 kjøretøy fikk utsettelse til 1. juli.


– Utsettelsen var helt unødvendig og skaper ubalanse hos verkstedene. Svært mange bileiere utsetter EU-kontrollen til det siste, og med tanke på at de fleste av oss må belage seg på norsk bilferie i sommer kan det bli ekstremt kaotisk, sier Standal, som også er styremedlem i Norges Bilbransjeforbund.

Fikk utsettelse til 1. juli

I etterkant av «nedstegningen» av Norge 12. mars sendte Statenes Vegvesen ut melding om at bileiere som skulle EU-godkjent bilen i perioden 13.mars-30.april fikk utsettelse til 1. juli.

– Dette betyr at det blir unormalt mange kjøretøy som skal gjennom EU-kontroll frem til fellesferien. I tillegg er det ofte deler som må byttes etter en slik kontroll. Dermed blir det en enorm arbeidsmengde på verkstedene, sier han.

Må bestille i god tid før ferien

FixBil har 13 verksteder i og rundt Bergen. Standal påpeker  at verkstedene er forberedt på køen av EU-kontroller, men advarer samtidig om at det å vente lengst mulig kan være et dårlig valg.

– I alle fall om bilen skal brukes til ferie i sommer.  Utsettelsen innebærer at vi får ekstra mange etternølere frem til sommeren. Dersom det ikke er avtalt EU-kontroll i forkant av  1. juli, er det ikke sikkerhet at vi kan EU-godkjenne bilen innen  sommerferien starter, sier han.

Trenger du EU-kontroll kan du kontakte ditt nærmeste FixBil-verksted  på 06066