Sari bestod fagprøven med beste karakter

For ni år siden kom Sari Shabrawi (22) til Norge fra Palestina. Nå har drømmen om å bli biloppretter gått i oppfyllelse med  en fagprøve som fikk beste vurdering fra sensor.


– Det føles godt endelig å være fagarbeider. Jeg har hatt en fin lærligetid i FixBil, og nå fortsetter jeg som ferdigutdannet, sier 22-åringen synlig stolt.

(fortsetter under bildet)

Sari er godt fornøyd med å være utdannet biloppretter

Tradisjon og kompetanse

Daglig leder Roger Botnedal er ikke mindre stolt. Han er spesielt opptatt av lærlinger som kan føre både tradisjon og kompetanse videre.
– Sari er en dyktig og ansvarsfull medarbeider som allerede har planer om å ta fagbrev også innen billakkering, sier Botnedal. Han understreker at det å være biloppretter er noe helt annet enn da han selv gikk inn i verkstedsbransjen.

Helt andre krav enn før

– Det er helt andre krav i dag, og vi må følge forskrifter som er nedtegnet i det  som heter «Sikre bilskadereparasjoner».

Det er full aktivitet på avdelingen for biloppretting i Møllendalsveien. FixBil har i en årrekke vært lokalisert i lokalene til tidligere Hartveit Bilskadesenter.  Køen av bulkete biler er lang, og minner om et travelt akuttmottak på et sykehus.

(fortsetter under bildet)

Roger Botnedal i FixBil er alltid på jakt etter lærlinger

Født med et «bil-gen»

– Det bulkes hver eneste dag, og reparasjonene krever nøyaktighet. Om bilen har bulker er det som å kjøre rundt med åpne sår,  sier Botnedal. Presisjon og nøyaktighet er «dyder» i faget, og dette er ferdigheter Sari besitter. Han er kanskje født med et «bil-gen».

– Min far, mine brødre og mine onkler er alle bilmekanikere. Nå har familien også fått en biloppretter, smiler han. 22-åringen var aldri i tvil om yrkesvalget.

«Bestått – Meget Godt»

– Jeg har alltid likt biler, og vært mer interessert i karosseri enn motorer, sier han. At sensor ga «Bestått – Meget Godt» på fagprøven, er inspirerende, synes han.

– Jeg har hatt en veldig god og lærerik tid hos FixBil. Fordelen med å ta læretiden her er at jeg får inngående kjennskap til ulike bilmerker. Alle bilmerker har sine krav og spesifikasjoner for oppretting, forklarer den nyutdannete.

Interessert i lærlinger

Roger Botnedal er alltid på jakt etter lærlinger som vil satse på en karriere som biloppretter.
– Det er et spennende fag, men også et krevende fag. Hvert bilmerke har sine standarder for hvordan karosserier skal behandles ved skade. Dermed er det også et veldig variert arbeid, sier han.  Det å ha lærlinger i bedriften er blitt en lang tradisjon.
– Det er et samfunnsoppdrag vi tar på alvor, sier Botnedal.

Trenger du bistand innen  mekaniske reparasjoner, karosseri eller lakkering kan du kontakte FixBil på 06066.