FixBil med egne Tesla-eksperter

FixBil-mekanikerne Niels B. Lindegaard og Attila Foldiak har gjennomgått et omfattende sertifiseringsprogram hos Tesla i både England og Nederland.


– Det føles godt å ha denne sertifiseringen, smiler Attila.
– Den delen av sertifiseringen som ble gjort i England var både praktisk og krevende, mens undervisningen i Nederland hadde et teoretisk preg. Med denne sertifiseringen har vi en helt ny innsikt i oppbyggingen av Tesla,  sier kollegaen Nils.

Niels B. Lindegaard og Attiak Foldiak er nå sertifiserte Tesla-teknikere

«Tesla Approved Body Shop»

 

Daglig leder Roger Botnedal ved FixBil i Simonsviken, også kjent som Damsgård Karroseri, er stolt over å ha egne Tesla-eksperter blant mekanikerne. Sertifiseringen gjør at verkstedet kan markedsføre seg som «Tesla Approved Body Shop».

Botnedal sier det var nødvendig å investere både tid og penger i en slik sertifisering.

Populært bilmerke


– Tesla er et veldig populært bilmerke og godkjenningen gjør at vi også kan være med å konkurrere om reparasjoner innen lakk og karosseri, sier han.

Roger Botnedal i FixBil sier det var nødvendig å investere i Tesla-kompetanse

Det stilles strenge krav for å bli en «Tesla Aproved Body Shop». Først og fremst må verksted være offentlig godkjent av Statens Vegvesen, godkjent for lakkering, godkjente mekanikere og verkstedet må være i besittelse av godkjent spesialverktøy og universalverktøy.

En annen kompetanse

– Det å sveise på en Tesla er noe helt annet enn å sveise på en tradisjonell bil. Det er rett og slett en annen kompetanse. Sertifiseringen gjør at vi kan reparere alle modeller fra Tesla, sier Botnedal.
Sveiseundervisningen foregikk i byen Thatcham i England, som også er kjent for å utdanne sveisere innen offshoreindustrien.  Tesla har eget verksted for opplæring i byen. Sertifiseringen gjør at mekanikerne også må holde seg oppdatert på alt nytt i de ulike modellene fra Tesla.

«Sikre bilskadereparasjoner»

 

Samtidig understreker han at dette gjelder for alle bilmerker gjennom konseptet «Sikre bilskadereperasjoner». Dette betyr at mekanikere, uansett bilmerke, må oppdatere seg på skader før reparasjoner settes i gang.

– De ulike bilmerkene rapporterer løpende inn sin erfaring med skader som både er til hjelp for oss mekanikere, men også som sikkerhet for kundene, sier Botnedal.

Har du en Tesla som trenger reparasjon kan du kontakte FixBil på 06066